2024 може стати роком рекордної спеки, попереджають вчені
Фото: Wikipedia

2024 може стати роком рекордної спеки, попереджають вчені

Получай оперативную информацию в нашем телеграм канале
0 Shares
0
0
0
0

2023 рік став найспекотнішим за всю історію спостережень, що свідчить про тривожні тенденції в глобальній зміні клімату. За даними Організації Об’єднаних Націй (ООН), 2024 рік може перевершити безпрецедентний рівень спеки, що створить значні виклики для екосистем планети.

Експерти ООН підкреслюють, що середня температура на Землі вже перевищила історичні норми, а останніми роками зафіксовані температури на 1,45 градуса за Цельсієм вище базової лінії. Планета наближається до критичного порогу +1,5 градуса за Цельсієм – межі, яку рекомендується не перевищувати, щоб уникнути катастрофічних наслідків.

У 2023 році понад 90% світового океану зазнали аномальної спеки, що призвело до згубного впливу на морські екосистеми. Прискорене танення льоду та підвищення рівня моря спричинили екстремальні погодні явища, такі як повені та посухи.

Всесвітня метеорологічна організація (ВМО) наголошує на нагальній необхідності вжити заходів для пом’якшення цих викликів. Хоча виробництво відновлюваної енергії дає проблиск надії, необхідно вжити негайних заходів. Крім того, відмова від викопного палива має вирішальне значення для мінімізації негативних наслідків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *